КултураМЦО ПРАЈТ
983

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ДРУГАРУВАМЕ СО ЛИЛИ И ВИЛИ“ И КРЕАТИВНА РАБОТИЛНИЦА СО МАТЕА СТОЕВ

Денес во просториите на Младински Центар Охрид, во склоп на програмата повод 21ви февруари – Меѓународен ден на мајчиниот јазик, младата писателка Матеа Стоев го промовира своето второ литературно дело, збирката раскази „Другаруваме со Лили и Вили“, а потоа одржа креативна работилница со учениците од I до III одделение од ООУ „Кочо Рацин“, кои изработија креативни честитки повод 8-ми Март!

Голема благодарност до ООУ „Кочо Рацин“ за соработката, а секако и до младата писателка Матеа Стоев, на која и’ посакуваме уште многу нови успешни книги и изданија и уште многу соработки со Младински Центар Охрид!

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави