Инфо за Млади
28

ПЗУ Д-р Илија Милески – Охрид има потреба од СТОМАТОЛОШКА СЕСТРА

ПЗУ Д-р Илија Милески – Охрид е стоматолошка ординација со повеќе од 25 години постоење. Извршува услуги од општа стоматолошка дејност, пародонтологија, орална хирургија, имплантологија и детска стоматологија.

ПЗУ Д-р Илија Милески – Охрид има потреба од СТОМАТОЛОШКА СЕСТРА.

 

Работни задачи: Асистирање на докторот при работа, водење картотека и компјутерски дневник, стерилизација и дезинфекција на инструменти и работно поле и сл.

Потребни квалификации:

  • Завршено медицинско образование за медицинска/стоматолошка сестра (ССС или ВСС) и положен стручен испит.
  • Познавање на англиски јазик (основно ниво);
  • Компјутерски вештини (основно ниво Word, Excel);
  • Љубезност и учтивост;
  • Работно искуство во стоматолошка дејност е предност, но не е задолжително.

Што нудиме:

  • Платен период на почетна обука и можност за натамошно стручно усовршување.
  • Платен оброк.

Активен до: 17.04.2024

Повеќе детали на следниот линк.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави