Инфо за Млади
184

КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА има потреба од – Техничар за одржување во оддел ОBC

КОСТАЛ е  денес еден од водечките добавувачи на сложени електронски и мехатронски производи за индустриски и автомобилски апликации. Вклучувајќи ја фабриката сместена во Охрид, КОСТАЛ е лоцирана  во вкупно  21 земја.
КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА има потреба од:
Техничар за одржување во оддел ОBC  (OBC Maintenance Technican)
Работни задачи и одговорности:
 • Одговорност за целокупното одржување на опремата;
 • Превентивно одржување и следење на машините и опремата за тестирање;
 • Максимизирање на времето и искористеноста на машината;
 • Познавање на сите аспекти на новата опрема/технологија;
 • Вршење на changeover на машините во согласност со распоредот на производство и производството на нови производи;
 • Извршување  итни /непланирани поправки на опремата за производство и редовно вршење на превентивно одржување
 • Иницирање на нови проекти кои ќе помогнат за намалување на времето на застој и подобрување на самото производството
 • Следење и раководење со опремата и процесите кои се користат за тестирање на производите. Ова би можело да вклучува склопување, калибрирањe итн.
Образование, искуство, вештини:
 • ССС електро или машинска струка, ВСС Електро/Машинска струка ќе се смета за предност;
 • +2 годишно искуство во оддржување;
 • Познавање и читање на електрошеми
 • Напредно познавање на Microsoft Office производи (Word, Excel, Power Point и E-Mail – Outlook)
 • Познавање на SAP ERP системот ќе се смета за предност;
 • Познавање на англиски јазик (чита, пишува, говори);
Што обезбедуваме:
 • Конкурентни примања на македонскиот пазар;
 • Здраво и безбедно работно опкружување;
 • Приватно здравствено осигурување;
 • Сигурност на вработувањето;
 • Доследно почитување на прописите од областа на работните односи;
 • Можности за натамошно професионално усовршување и кариерен развој;
 • Обезбеден превоз и исхрана во фабричкиот ресторан

Активен до: 17.10.2023

Повеќе детали на следниот линк.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави