Инфо за Млади
122

Дијагностичка Лабараторија РАМУС има потреба од Медицински лаборанти

ДИЈАГНОСТИЧКА ЛАБОРАТОРИЈА РАМУС има потреба од Медицински лаборанти

Потребни квалификации:

 • Завршено средно медицинско училиште – отсек лабораториски техничар
 • Познавање на англиски јазик
 • Познавање на работа со компјутери
 • Возачка дозвола Б – категорија /
 • Претходно работно искуство ќе се смета за предност

Одговорности и задачи:

 • Лабораториска рутинска работа – од земање на примерок до издавање на резултат (земање материјал за анализа, обработка на примерокот, работа на лабораториски инструменти и др.)
 • Водење на потребната документација
 • Останата административна поддршка и организација на работењето

 Потребни вештини и способности:

 • Одлични комуникациски и организациски способности
 • Професионален и љубезен однос кон клиентите
 • Способност за индивидуална и тимска работa
 • Способност за брзо учење, самоиницијативност и динамичност

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави