Култура
127

Народен Театар Охрид со порака за Светскиот ден на театарот

Повод 27ми Март – Светскиот ден на театарот, Народен Театар Охрид објави своја порака преку која го честита овој свечен ден за сите театарџии, уметници, вљубеници во театарот.

Исто така, вечерва од 20:00ч во НУЦК „Григор Прличев“ ќе се одигра претставата „Несфатената цивилизација“ од Добри Војников во режија на Софија Ристевска Петрушева. Претставата е бесплатна за публиката.
Играат: Горан Стојаноски, Стрезо Стаматовски, Павел Маслов, Филип Кипровски, Никола Тодороски и Ивица Цонев.

Слушнете ја пораката за Светскиот ден на театарот.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави