МЦО ПРАЈТ
222

Саем за образование и кариера 2024

Со гордост објавуваме дека нашиот саем успешно привлече внимание од 5 средни училишта и 11 високообразовни институции. Втора година по ред се одржува Саемот за образование и кариера. Саемот беше одличната можност за интегрирано и напредно учење за идните средношколци и студенти.

 
Целта е како и претходната година на едно место да успееме да собереме што повеќе ученици од средните училишта. Сите средни училишта моментално се тука плус ПСУ „Јахја Кемал“, но и што повеќе факултети, значи и од високо образование не само од нашиот град. За жал, немаме ни многу избор, но доаѓаат и од повеќе градови, од УКИМ, УКЛО, Европски Универзитет, Интернационален Балкански Универзитет… За разлика од претходната година оваа година одзивот е поголем и се надеваме дека секоја година ќе си расте, ќе продолжи, ќе стане традиција, па зошти не и в година на полигонот да направиме уште поголем саем па да дојдат сите.
Јован Цветкоски – Раководител на МЦО
 
 
Саемот го отвори заменик градоначалникот на Охрид, Перчо Божиновски кој во своето обраќање истакна дека настанот е од големо значење за младите кои стојат пред предизвикот за избор на соодветна кариера. Правилниот избор на образование ги одредува индивидуалните патишта, но има и големо влијание на општествениот развој.
 
Благодарност и до АСК-Асоцијација на советници за развој на кариера за промоциите на кариерни можности и инспирацијата која ја дадоа на посетителите на саемот.
 
Благодариме на сите учесници и посетители за поддршката на саемот и нивното активното учество !
 
МЦО секогаш во интерес на младите !
 
Повеќе фотографии на следниот ЛИНК.
[/vc_column][/vc_row]

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави