ОбразованиеОХРИД СЕГА
1K

По повод успешно завршување на учебната година ООУ „Кочо Рацин“ со концерт во МЦО

Прекрасна вечер, одличен настан, позитивна енергија. Најдобри ученици, среќни наставници, радосни родители. По повод успешно завршување на учебната година, учениците од ООУ „Кочо Рацин“ – Охрид синоќа со завршен концерт се претставија пред публиката во Младински Центар Охрид.

Младите вљубеници во музиката под менторство на наставникот по музичко образование Игор Стефановски изведоа преработки на повеќе нумери од познати домашни и светски поединци и бендови. Публиката уживаше во богатиот двочасовен репертоар.

На настанот директорката на училиштето Г-ѓа Славица Котеска доделени и благодарници за успешна соработка и афирмација на училиштето.

Со овој настан исто така официјално заврши и циклусот на неделните мотивирачки трибини „И јас сум од Кочо Рацин“ каде целта беше да се мотивираат учениците во изборот на својата идна кариера.

 Драги ученици, имајте убав летен распуст ! 

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави