Волонтерски КлубСпорт
442

Волонтерите на Младински Центар остварија успех на Ohrid Water Festival

На 22 август 2023, во рамки на четвртиот ден од Ohrid Water Festival, се одржаа СУП трките за деца, млади и возрасни организирани од SUP Club Ohrid.

На истата учествуваа нашите волонтери Марија Жилеска и Стефан Бушиноски. Стефан  се натпреваруваше во кетегоријата млади од 16-21 година и освои 1 место. Марија беше дел од првата група каде го освои 4 место.

Трките се реализираа во 3 категории и тоа – спринт трки на 500 метри:

  1. Првата трка за деца од 10 – 15 години (Палас – хотел SU)
  2. Втората трка за млади од 16 – 21 година (Палас – хотел SU)
  3. Рекреативно веслање предвиденo за сите учесници над 21 година (Палас – Канео – Палас)

Одлично поминат ден исполнет со забава и авантура на вода ! Овој настан беше совршена прилика младите да ги покажат своите вештини и да се дружат и уживаат на вода.

 

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави