МЦО ПРАЈТ
155

Трета едукативна работилница во ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ – Охрид

„Потребите и предизвиците на средношколците“ трета едукативна работилница овој пат во ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ – Охрид

Целта на оваа работилница беше да се лоцираат предизвиците и ставовите на средношколците во однос на подобрување на нивните услови и можности како млади и потоа да се формулираат конкретни решенија за подобрување на положбата на средношколците во Општина Охрид.

На работилницата се дускутира за Законот за средно образование, начинот на функционирање на младинските заедници, Законот за младинско учество и младински политики како и за функцијата на дете правобранител.

Според акциониот план на центарот оваа работилница е трета од предвидените четири, каде на крајот ќе се добие целосна слика за тоа со кои предизвици се соочуваат средношколците во Охрид, кои се нивните приоритетни протреби и какви решенија се најдобри според нив.

 

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави