МЦО ПРАЈТ
140

Работилница за пишување Активистичка Поезија

На ден 14.03.2024 во МЦО, Работилница за пишување Активистичка Поезија во соработка со ЕКВАЛИС.

Под водство на поетесата Дамјана Видическа, учесниците имаа можност да се запознаат со што е тоа активистичка поезија. Тие анализираа примери од домашни и странски поет(ес)и кои обработуваат социјално ангажирани теми и од нивните поеми вчелеа инспирација за своите кои ќе ги пишуваат наредна недела.

Програмата ,,Пишување активистичка поезија” е дел од проектот ,,Промоција на младински активизам и граѓанско учество” спроведуван од Здружението за едукативен развој – Еквалис,  а финансиски поддржан од -nedemocracy-.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави