ЕкологијаМЦО ПРАЈТ
184

Младински Круг на тема „Климатски промени и одржливост на животната средина“. 

Денес во просториите на МЦО се одржа вториот Младински Круг на тема „Климатски промени и одржливост на животната средина“. 
Целта на овој Младински круг беше подигање на свеста за климатските промени, дискусија за одржливи практики и истражување на иницијативите предводени од младите за зачувување на животната средина.
На Младинскиот Круг учествуваа ученици од ОЕМУЦ ,,Св. Наум Охридски” и СОСУ “Св.Кирил и Методиј”-Охрид , како и членовите од Локалниот совет на млади при Општина Охрид.
Учесниците дадоа свој осврт и свои видувања на темата, предизвиците како и можните решенија, при што се разви плодна дискусија.
Остануваат уште три Младински Кругови до крајот на годината на различни теми.
Stay tuned!

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави