МЦО ПРАЈТ
731

Документарен филм за најмладите членови на КУД ,,Пирамида” во МЦО

На 8 април најмладите членови на КУД ,,Пирамида” Охрид беа во посета на Младински Центар Охрид.

Целта на посетата беше од едукативен караткер. Го гледаа документарниот филм ,,Ренесанса на Балканските Египќани”.

По прикажувањето на филмот се отвори дискусија за значењето на културата, традицијата и уметноста на Египќаните, а особено за нивниот придонес во Охрид.

Документарниот филм можете да го гледате тука.


МЦО секогаш со поддршка за остварување на целосна инклузија на сите !

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави