МЦО ПРАЈТ
195

Формирани клубовите за ДЕБАТА и АКТИВИЗАМ во МЦО

Минатата недела официјално започнавме со младинските клубови на МОФ за ДЕБАТА и АРТИВИЗАМ.
Им посакуваме топло добредојде на сите нови членови.
Погледнете како си поминавме на првите предавања ТУКА.
Доколку си средношколец и сакаш слободното време да го поминеш квалитетно и исполнето тогаш пријави се во младинските клубови на следниот ЛИНК.
Клубовите им овозможуваат на младите неформално образование за дебата, медиумска писменост, поддршка за активизам, самоорганизирање и учество во процесите на одлучување. Дополнително, им обезбедуваат развој на лични и професионални вештини кои ќе им помогнат во секоја сфера во животот.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави