МЦО ПРАЈТОХРИД СЕГА
82

Мотивирачка трибина повод 8ми Март во МЦО

Традиционално повод 8ми Март и оваа година ги започнавме мотивирачките трибини „И јас сум од Кочо Рацин“.

Гостинка на првата трибина, беше професорката по информатички науки и технологи Александра Настоска – Николоска.

Темата на која говореше беше за значењето и модерната улога на жената во нашето општество, но и за предизвиците со кои се соочуваат жените во сферата на информатичките технологии и предрасудите кои постојат во однос на поделбата на професии.

Улогата на жената во модерното општество е огромна и ние како претставнички на понежниот пол имаме рамноправно право со мажите во сферата на општественото делување. Иако низ историјата жената била третирана како индивидуа од понизок ранг, сепак, борбата на жените за рамноправност не била залудна. Токму затоа, денешниов празник – 8 Март им е посветен на жените во светот. Нека ни е честит Меѓународниот ден на жената.

Александра Настоска – Николоска

Целта е да се мотивираат учениците во изборот на својата идна кариера. Трибините се наменети за учениците од VIII и IX одделение.

Младински Центар Охрид во соработка со ООУ “Кочо Рацин”- Охрид секоја недела ќе организира мотивирачки трибини. Мотивирачките трибини се под наслов „ И јас сум од Кочо Рацин“, а гости ќе бидат поранешни ученици, денес успешни во својата кариера.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави