Официјализирана соработката помеѓу МЦО и Американско катче Струга

На 16 март Младински Центар Охрид потпиша меморандум за соработка со Американско катче Струга.

Целта на меморандумот е да овозможи успешно спроведување на активности во интерес на младите, преку взаемна соработка и имплементација на програмски активности и настани од двете страни.

Со овој меморандум ќе се овозможи:

  • Работилници за медумска писменост за млади;
  • Работилници за наука и технологија;
  • Презентации за образовни можности и стипендии во САД;
  • Проекција на филмови;

Со нетрпение очекуваме да понудиме повеќе одлични можности за младите во Струга и Охрид.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави