Ноќ на кратки филмови

На 18 март, Младински Центар Охрид во соработка со „Драма Филм“ ДОО – Скопје организираа прикажување на краткометражни филмови.

 

„Ноќ на кратки филмови“ беше насловен настанот за сите млади љубители на кратка форма на филм. Настанот се состоеше од 2 дела, каде во првиот дел беа прокажани 4 краткометражни филмови и тоа:

 

  • Nest – directed by Todd Lien
  • Recursion – directed by Shariful Taher
  • 10:35 – directed by Alan Sа’nchez
  • Willowstone – directed by Tom Sweeney

Во вториот дел премиерно се прикажа филмот The Ballad of Piargy – режисиран од Иво Трајков кој беше избран за најдобар игран филм на фестивалот. Три члена жири комисија составена од Стрезо Стаматоски, Филип Кипроски и Филип Ангеличин – Жура го избраа филмот.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави