ИНФОРМИРАЈ СЕМЦО ПРАЈТ
328

Конференција за младинско претприемништво во МЦО

Младински Центар Охрид организира Конференција за младинско претприемништво: „Иновации, млади и успешни бизнис приказни.“  

 

На 29 номеври (среда) со почеток во 10 часот  ќе се одржи Конференција насловена „Иновации, млади и успешни бизнис приказни.“   посветена на младинската вработеност, претприемништвото, иновации и образованието за претприемништво.

 

Конференцијата претставува одлична можност за вмрежуваме на младите и размена на идеи преку дискусија и информално учење.

 

Конференција се состои од 3 дела, и тоа:

  1. Панел дискусија, на која говорници ќе бидат:
  • Г-дин Бојан Кордалов, Комуниколог (модератор на панелот)
  • Г-дин Aлмир Рахимоски, Менаџер на операции The Perfect RIA
  • Г-a Емилија Колоска, Директор на маркетинг, Vinbee Natural Honey
  • Г-дин Јаков Јовановски, Проектен менаџер, Startup Macedonia

  1. Младински круг: „Претприемништво и вработување на млади“
  • Г-дин Иво Ристески, Младински работник во МЦО
  • Г-а Ангела Митеска, Младински работник во МЦО

Дискутирање за предизвиците и можностите за вработување на младите, промовирање на претприемништвото и истражување на стратегии за поттикнување на претприемачкиот начин на размислување кај младите.

 

  1. Работилница за развивање бизнис идеја
  • Проф. Војо Илоски

Развој на претприемачкиот дух на младите.

 

 

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави