„ЧЕРНОДРИНСКИ СЕ ВРАЌА ДОМА“ (10 години НАТГ „Аматер”)

 Ве покануваме на новата театарска претстава во продукција на Независна Аматерска Театарска Група „Аматер“:
„ЧЕРНОДРИНСКИ СЕ ВРАЌА ДОМА“ по текст на Горан Стефановски, повод 10 години од постоењето на нашата театарска група.
Премиерата ќе биде на 26.04.2023 (среда), од 20:00ч, на малата сцена при НУЦК „Григор Прличев“ – Охрид.
Цена на билет: 200 денари.
Билетите се ограничени и можете да ги резервирате на тел.
број: 078/413-946, или на билетарата на НУЦК Григор Прличев пред почетокот на преставата доколку не се продадени.
РЕЖИЈА:
Јован Цветкоски
ИГРААТ:
Томе Укоски
Леа Новеска-Цекиќ
Димитар Назифоски
Јован Цветкоски
Илија Трале Левески
Глигор Велјаноски
Ема Алекс
СВЕТЛО МАЈСТОР:
Борис Велјаноски
МУЗИКА:
Јане Тодороски
Христијан Томевски
Никола Јосифоски
Арбен Бајрам
СЦЕНОГРАФИЈА: НАТГ „Аматер“
КОСТИМОГРАФИЈА: НАТГ „Аматер“
Претстава на НАТГ „Аматер“ – повод 10 години од нивното постоење, односно 10 години од нивната прва претстава „Сите мои синови“ од Артур Милер, на 26.04.2013.

НАТГ „Аматер“ зад себе има неколку претстави: „Сите мои синови“ од Артур Милер, „Генетика на кучињата“ од Венко Андоновски, „Охридската робинка Ташула“ по текст на Миле Волканоски, „Буре Барут“ од Дејан Дуковски, „Ти во седум бои“ – мултимедијален проект по адаптирано сценарио на Јован Цветкоски, адаптација на „Белградска Трилогија“ од Билјана Србљановиќ – „Се’ до полноќ“.

Исто така, ги покануваме сите медиуми во 11:00ч., нареден понеделник на 24.04.2023 во Младински Центар Охрид дел од екипата на НАТГ „Аматер“ ќе одржат прес за претставата и јубилејот на Независната аматерска театарска група „Аматер“.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави