ИНФОРМИРАЈ СЕОбразованиеОХРИД СЕГА
457

Збогатена библиотеката на Младински Центар Охрид

По донацијата на книги од издавачката куќа ПНВ Публикации, СОСУ „Св. Кирил и Методиј“ за потребите на Младински Центар Охрид донираше книги со странска литература.

 

Книгите се донација од Бил Бриџфорд – волонтер на Мировниот Корпус од САД, кој се заложи да пронајде донатор од САД преку Интернационален Проект Книга. Донираните книги се од областа на математиката, природните науки, медицината, стручни книги и речници, како и одреден број на тинејџерска белетристика.

Со ова се враќаме на љубовта кон пишаниот збор која е малку подзаборавена во ова дигитално време.

Благодарност за поддршката и соработката!

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави