Инфо за Млади
142

ВЦС бара волонтер за долгорочен проект – „From Everywhere to Everyone“ во Португалица

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект под наслов „From Everywhere to Everyone“ во Португалија.

Место: Вила де Кукужеш, Португалија
Период: март – септември 2024

За проектот:

Организацијата-домаќин е дел од португалскиот Црвен крст и Меѓународното движење на Црвениот крст и Црвената полумесечина.

Повеќе информацииИнфопакетот

Проектен партнер: Cruz Vermelha Cucujães 

Технички детали:
Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 360 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместувањето, храната и џепарлак, како и часовите по португалски јазик се обезбедени.

Краен рок за аплицирање: 18.11.2023

Повеќе детали на следниот линк.

 

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави