ИНФОРМИРАЈ СЕСпорт
185

Треил трка за вино и љубов 2024

Второто издание на Треил трката за ВИНО И ЉУБОВ ќе се одржи во околината на Долни Дисан. Тука ќе се одбележи Св.Трифун и ќе се наздрави за бериќетна година и многу љубов.
Трката е со должина од 8 километри и ќе биде малку за натпревар, а многу за уживање.
Целта на настанот е промоција на винскиот крај на Долни Дисан и Неготино.
Трката има забавен карактер. Натпреварувањето е составен дел, но предност има забавата.
Подигнување на стартни пакети: 9:30 часот
Стартот на трка е во 10:30 часот.Ќе бидат прогласени победници во следните категории со награда и диплома, според следните категории.
Деца девојчиња (до 14 год.)
Деца момчиња (до 14 год.)
Возрасни жени
Возрасни мажи
Сениори жени (50+)
Сениори мажи (55+)
Семејство (семејство се смета доколку се пријават за учество заедно најмалку 1 родители и најмалку 1 дете до 14 години)

Контакт за трката: Сунчица Арсовска 070 278 472

Повеќе информации.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави