Култура
370

Традиционален годишен концерт на Ансамбл Билјана „Охридска Визита“- Една песна една приказна

Традиционалниот годишен концерт на Ансамбл Билјана оваа година ќе се оджи по единесетти пат во предворјето на катералната црква Света Софија на ден 05.09.2023 со почеток во 20:00 часот. Оваа година самиот настан има еден малку поинаков концепт „Една песна една пиказна“. На самиот концерт ќе бидат претставени неколку приказни за Охрид и неговата музичка историја. Наратор на настанот ќе биде Професор Валентина Божиновска.
Билетите за овој настан се во ограничен број, по цена од 200 денари и можете да ги резервирате на телефонскиот број 075/895-405 и ќе можете да ги подигнете на самиот влез еден час пред почетокот на концертот.
Гости на настанот ќе бидат Мартина Костова и Професор Мухамед Бајрам (виолина)

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави