Инфо за Млади
58

Телеком има потреба од Инженер за дизајн на паметни IoT електронски уреди

Телеком вработува – Инженер за дизајн на паметни IoT електронски уреди.

Во моментов бараме високо мотивиран Инженер за дизајн на паметни IoT електронски уреди кој би се приклучил на нашиот тим. Инженерот за дизајн на паметни IoT електронски уреди активно ќе учествува и ќе дава значителен придонес во развојот и дизајнот на паметни IoT електронски уреди.

Работни задачи:

-Развој на паметни IoT уреди кои користат микро контролери и модеми за комуникација преку мобилна мрежа
-Дизајнирање на IoT уреди со користење на софтвер за симулација, анализа и валидација на електронски уреди
-Развој на прототип и тестирање
-Дизајн на печатени кола (PCB) со користење на софтвер за електронски дизајн на PCB
-Нарачка на дизајнираните уредите од производители на електронски уреди

Потребни квалификации:

-Основни познавања на електронски компоненти и теорија на електрични кола
-Основни познавања за дизајнирање на аналогни и дигитални електронски кола, базирани на PIC, AVR, STM, ESP и други типови на микро контролери
-Дизајн на печатени кола (PCB) со користење на софтвер за електронски дизајн на PCB
-Основни познавања за обработка на сигнали и енергетска електроника
-Познавање на софтвер за симулација, анализа и валидација на електронски уреди
-Користење на опрема за тестирање, мерење и решавање проблеми
-Основно знаење за поврзување на IoT уреди на платформа преку HTTPS API или MQTT
-Основно познавање за користење околина за развој и дебагирање на софтвер за вградливи системи (Arduino IDE, PlatformIO и сл.)
-Способност за ефективно управување со проекти за дизајн на електроника
-Microsoft Office apps

Што очекуваме:

-Кандидатот треба да има завршено или да биде во завршна година на:
-Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) на додипломски студии за Компјутерско, хардверско инженерство и електроника (КХИЕ), Kомпјутерски технологии и инженерство (КТИ), Телекомуникации и информациско инженерство (ТКИИ), или
-Факултетот за информатички науки и компјуерско инженерство (ФИНКИ) со избрани предмети од бараната стручност
-Тимски играч
-Отвореност и подготвеност за учење на нови технологии
-Ориентираност кон резултати
-Возачка дозвола Б категорија е предност

Ова е возбудлива можност за динамичен поединец кој сака да напредува во брзорастечка средина и е подготвен да учествува во градењето на успехот на бизнисот преку иновативни решенија. Доколку ги поседувате потребните вештини и квалификации, ве охрабруваме да аплицирате и да станете дел од нашиот тим.

Што нудиме:

-Работа во интернационална компанија по стандарди на ДТ методологија
-Плата и финансиска мотивација (компетентен бонус) согласно утврдените интерни акти на компанијата
-Можност за континуирано професионално усовршување и развој
-Приватно здравствено осигурување
-Службен мобилен телефон и бенефиции од користење на услугите на МКТ
-Бесплатен фитнес клуб во рамките на компанијата
-Останати бенефиции како вработен во МК

 

Активен до: 05.04.2024

Повеќе детали на следниот линк.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави