КултураОХРИД СЕГА
474

Филмот „Te dua, жими мене“ премиерно во Охрид

На ден 30.09.2023 (сабота) во НУЦК „Григор Прличев“ – Охрид, премиерно ќе се прикажува новиот македонски филм „Te dua, жими мене“.

Содржина: „Маалски џанак, коцкар и армоникаш трудејќи се да ја вратат назад купената жена од Албанија стануваат дел од мафијашка зделка и мораат да се справат со низа на несекојдневни ликови.“

  • Филмот е по сценарио на Никола Кузелов, во режија на Марјан Гавриловски.
  • Извршни продуценти: Александар Трајковски и Ивана Мирчевска
  • Директор на фотографија: Александар Карпузовски.
  • Музика и звук: Валентин Видовиќ
  • Улогите ги играат: Никола Кузелов, Атанас Атанасовски, Валентин Видовиќ, Ангела Стојановска, Сенко Велинов, Тони Михајловски, Игор Џамбазов, Исмаил Касуми, Мирсад Ибази, Мими Таневска, Владо Јовановски, Фирдаус Неби, Елдин Широки, Надица Петрова, Руиш Беговска, Талија Настова.

Цена на билет: 150 денари.

Се гледаме на кино!

Официјалната песна на филмот слушни ја тука.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави