Инфо за Млади
143

TAV – Airports има потреба од Агент за прифаќање и испраќање патници – сезонски

ТАВ МАКЕДОНИЈА ДТАВ Аеродроми обезбедуваат интегрирани услуги во сите области на аеродромското работење и во глобални рамки управуваат со 92 аеродроми во 26 земји. Како членка на групацијата ADP, ТАВ Аеродроми е дел од водечката платформа за управување со аеродроми на глобално ниво. Во Република Северна Македонија, ТАВ Аеродроми ги опслужуваат Меѓународниот аеродром Скопје и Аеродромот „Свети Апостол Павле“во Охрид.

ТАВ МАКЕДОНИЈА има потреба од АГЕНТ ЗА ПРИФАЌАЊЕ И ИСПРАЌАЊЕ ПАТНИЦИ – СЕЗОНСКИ РАБОТНИЦИ на Аеродром „Св. Апостол Павле“ Охрид.

 

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО​:

 • Брза, правилна и ефикасна регистрација на патници и нивниот багаж

ОСНОВНИ ОДГОВОРНОСТИ​:

 • Одговорен е за целосна и точна регистрација на патникот и нивниот багаж во согласност со национални и меѓународни правила и компаниски стандарди
 • Ги информира патниците за пасошка контрола и објавува повици за влез во авион
 • Помага на патниците за било каков проблем , асистира, помага и на патници со посебни потреби
 • Одговорен е за бординг и водење на патници од аеродромска зграда до воздухоплов и обратно
 • Одговорност за извшување на работата согласно системите за управување со квалитет, задоволство на клиентите и животната средина
 • Врши и други работи по наредба на претпоставените раководни лица

ВЕШТИНИ:

 • Комуникациски Вештини
 • Тимска Работа
 • Добро познавање на организацијата
 • Познавање на Воздухопловни системи
 • ИТ образувани ( Microsof Office (Word, Excel, Outlook,), DCS, FIDS, AODB)
 • Добро познавање на англиски јазик

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Средно Образование (IV степен)
 • Сертификат за познавање на Англиски јазик – мин. ниво А2
 • Најмалку 2 години работно искуство
 • Организациски вештини и тимска работа

Активен до: 

Повеќе детали на следниот линк.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави