Инфо за Млади
102

Стипендии за студирање во Јапонија

Отворени се апликациите за стипендијата „MEXT“. Стипендијата се доделува на истакнати меѓународни студенти.

Јапонското Министерство за образование, култура, спорт, наука и технологија ја обезбедува стипендијата со цел подобрување на меѓународната конкурентност и промовирање активна размена на меѓународните студенти на јапонските универзитети.

Рокот за пријавување зависи од земјата.

Повеќе информации можете да дознаете ТУКА.

Активен до: 31.12.2023

Преземено од  (fakulteti.mk)

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави