Инфо за Млади
76

Стипендии од Владата на Јужна Кореја

Владата на Јужна Кореја доделува стипендии за странски студенти, наменети за магистерски или докторски студии.

Стипендиите се целосни и вклучуваат едногодишен курс по корејски јазик.

Роковите за пријавување зависат од корејските амбасади и универзитети и најчесто се во февруари или во март.

Повеќе информации може да најдете овде.

Активен до 31.12.2023

Преземено од  (fakulteti.mk)

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави