Инфо за Млади
144

Покана за онлајн консултативен состанок на Зелената агенда.

Покана за онлајн консултативен состанок на Зелената агенда.

ЕУ ТАКСО 3 ве поканува да учествувате на онлајн Консултативниот состанок на Зелената агенда на 21 септември 2023 година во 10:00 часот за размена на информации, и идеи и да ја стимулирате комуникацијата за тоа како ОГО кои работат во различни сектори можат да придонесат за промовирање на имплементацијата на Зелената агенда на ЕУ за Западен Балкан.

Проектот НА ЕУ ТАКСО 3 работи со ОГО кои не мора да се специјалисти за еколошки прашања.

Целта е проширување на свеста и активностите на организациите кои можат да ги надополнат и прошират напорите за спроведување на Зелената агенда. Специјалистите за владеење на правото, антикорупциските активисти, медиумите, организациите за итна подготвеност, провајдерите на социјални услуги, младинските здруженија, организациите за застапување на политиките и многу повеќе можат сите да придонесат за подобрување на нашата животна средина.

Повеќе детали на следниот линк.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави