Инфо за Млади
161

ODW-ELEKTRIK бара Аналитичар на Податоци

ODW-ELEKTRIK бара АНАЛИТИЧАР НА ПОДАТОЦИ

ЗАДАЧИ

Станете дел од нашиот глобален data Analytics тим под техничко раководство на нашето седиште во Германија.

Со создавање на модели на податоци, интерфејси, пилотски кокпити за визуелизација и табла, ќе дадете значаен придонес за подобрување на процесот базиран на податоци во вкрстената организација.

Како аналитичар за податоци, ќе обезбедите координирачка поддршка за стандардизацијата на нашиот пејзаж за известување и ќе ги замените децентрално развиените решенија со SAP Analytics Cloud

Заедно со нашиот централен ИТ во Германија, понатаму ќе ја развивате и административно подржувате структурата на складиштето за податоци и CDS погледот.
Ќе ја поддржите оптимизацијата и администрацијата на протоците на податоци од различни ERP извори на податоци и интерфејси за визуелизација и ќе ги преземете задачите за развој.

 

Според спецификациите на централниот ИТ на ODW-Elektrik, ќе развиете data Analytics проекти во соработка со партнерите на проектот од првото барање од деловната единица, консалтинг, прототипирање, имплементација до GoLive

Потребни квалификации и искуство

  • Личност: комуникативен, мотивирачки и силно ориентиран кон тимот, пионерски дух.
  • Работен стил: независен, структуриран, аналитички, прагматичен и ориентиран кон целта, способност за тесна соработка со нетехнички тимови

Активен до: 21.09.2023

Повеќе детали на следниот линк.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави