МЦО ПРАЈТ
185

Национално дебатно првенство 2023

Членови на Дебатниот клуб учествуваа на Националното дебатно првенство за почетници 2023.
Од 15 до 17 декември, во Скопје, Александар Бојчовски (судија и тренер во Дебатниот клуб) , Сара Петкоска (дебатер), Борче Исакоски (дебатер), Марио Ѓорески (дебатер) и Теодора Спировска (дебатер) со аргументи и ставови ја бранеа главната теза:
„Овој Дом би им забранил на сите земји кои кршат човекови права да учествуваат на сите големи меѓународни забавни настани“.
Оваа година, на првенството учествуваа 230 млади, или вкупно 50 тимови.
Организатор на истиот беше Младински образовен форум – МОФ / Youth Educational Forum -YEF, а поддржани од Проектот на УСАИД за медиумска писменост „Младите размислуваат“.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави