МЦО ПРАЈТ
117

МЦО преку Е-Кампањата за Младинско Учество за Младинските Чадор Организации

„Инспирирај! Иницирај! Учествувај!“ е мотото под кое се води кампањата за Е-Младинско Учество на МЦО.
Законот за младинско учество и младински политики, со сите свои елементи е алатка за подигнување на статусот на младите, како на локално, така и на национално ниво.
Од почетокот на кампањата ја направивме разликата помеѓу Младинска Организација и Организација за Млади, како форми на организирање при ЗМУИМП,
но што ЗМУИМП подразбира под Младински Чадор Организации?

МЦО со е-флаер во согласност со Законот за младинско учество и младински политики ја појаснува нивната суштина, функција и цел.

Тагови:

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави