Фонд за партнерство на критичните екосистеми (CEPF): Мали грантови Средоземноморски басен Биодиверзитет Hotspot

ИМЕ НА ПРОГРАМАТА:

Мали грантови

Средоземноморски басен Биодиверзитет Hotspot

 

ИЗВОР НА ФИНАНСИРАЊЕ:

Фонд за партнерство на критичните екосистеми (CEPF)

 

КРАЕН РОК:

28 март 2023

 

ЦЕЛИ НА ПРОГРАМАТА:

Средоземноморскиот басен Биодиверзитет Hotspot е втората најголема жариште во светот и најголема од петте медитеранско-климатски региони во светот. Нишката на ЦЕПФ за инвестиции во Медитеранот беше формулирана преку процес на учество кој го ангажираше граѓанското општество, донаторот и владата.

 

КОЈ МОЖЕ ДА АПЛИЦИРА:

  • Невладините организации, општински групи, универзитети, научни институции и претпријатија од приватниот сектор (ангажирани во еколошката транзиција и со помалку од 20 вработени), можат да аплицираат за финансирање.
  • Поединците мора да работат со организациите на граѓанското општество за да развијат апликации, наместо директно да аплицираат.
  • Албанија, Босна и Херцеговина, Кабо Верде, Египет, Јордан, Либан, Либија, Црна Гора, Мароко, Северна Македонија, Палестина и Тунис.

 

БУЏЕТ:

До 50.000 долари.

 

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ…

Извор: https://www.cepf.net/grants/open-calls-for-proposals/2023-mediterranean-basin-small-grants

You might also like:
No results found.
Like this article? Share with your friends!

Read also: