Инфо за Млади
71

КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА има потреба од CNC Техничар/ Инженер (CNC Technician/CNC Engineer)

КОСТАЛ е денес еден од водечките добавувачи на сложени електронски и мехатронски производи за индустриски и автомобилски апликации.
КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА има потреба од CNC Техничар/ Инженер (CNC Technician/CNC Engineer).
Работни задачи и одговорности: 
 • Сетира, одржува и ракува со CNC машините;
 • Работи во CAD програм и прави проверка на зададени параметри согласно барањата од производството.
 • Врши изработка за барани дизајни;
 • Прави  програми за CNC  (машини за мелење и EDM) ;
 • CNC техничарот/ инженерот репортира до менаџерот за одржување;
Образование, искуство, вештини:
 • ССС или ВСС од Машинска струка;
 • 3 годишно искуство во работа со CNC  машини и машина за мелење EDM;
 • Познавање на софтверот Catia 3D Design;
 • Искуство во програмирање машини за CNC ;
 • Познавање на програми за контрола на CNC  машини, ќе се смета за предност;
 • Познавање на Microsoft Office производи (Word, Excel, Power Point и E-Mail – Outlook) како и нумерички способности;
 • Одлично познавање на англиски јазик (чита, пишува, говори);
 • Спремност за патување и подолг престој на обука во странство.
Ако сте заинтересирани да се приклучите на нашиот тим, Ве молиме испратете ја вашета лична биографија “CV” и мотивационо писмо на англиски јазик со известување за “CNC ехничар/ Инженер” преку полето Брза Апликација.
КОСТАЛ Македонија е работодавач кој нуди  еднакви можности, посветен на ангажирање на разновидна работна сила и одржување на инклузивна култура.
Ве молиме имајте предвид дека само избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју.
Активен до: 12.02.2024
Повеќе детали на следниот линк. 

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави