Инфо за Млади
87

КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА има потреба од Тим Лидер – Алатница (Team Leader Tool Shop)

КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА има потреба од Тим Лидер – Алатница (Team Leader Tool Shop).

Одговорен за сите аспекти на одржување во безпрекорна функционална состојба, поправка, развој и тестирање на алати за бризгање на пластика со цел да се осигура постигнување на деловните цели, да се максимизира продуктивноста и да се одржи на највисоко ниво ефикасноста на алатите за бризгање и опремата во алатницата.

Работни задачи и одговорности:
 • Раководење и организирање на тимот во алатница
 • Управување и одредување приоритет на задачите во рамките на одделот (координирање на употребата на потребните ресурси, опрема и машини);
 • Максимизирање на употребата на сите ресурси, вклучувајќи го и SAP системот, одржување на база на податоци за следење на алатите, водење на планиран распоред на активностите за одржување и поправка, да се обезбеди компјутеризиран дневник за дефекти и историја на сервисирањето на алатите;
 • Одговорен за одржување и поправка на алатите за лиење, како и за осигурување дека сите залихи на потрошни материјали, алатки и резервни делови се добро организирани и достапни
 • Одговорен за процесот на имплементација на инжинерските промени во техничката документација (3D моделите) како и на самите алати за лиење на пластика по основ на барања од страна на други релевантни оддели во компанијата;
 • Обезбедување понуди за поправка и изработка на нови и резервни делови за алатите за лиење и друга опрема;
 • Пресметка и анализа на клучните индикатори за перформансите на работењето на одделот со цел да се подобрат ефикасноста и продуктивноста;
 • Соработка со останатите релевантни оддели во компанијата
Образование, искуство, вештини:
 • BCC Машинска струка;
 • Најмалку 3 години искуство во областа на одржувањето и поправката на алати за оддел бризгање на пластика;
 • Познавање на CAD софтвер (дизајн/цртање) и CAM вештини ќе се сметаат како предност;
 • Познавање на технолигијата 3D скенирање/принтање ќе се смета да предност;
 • Познавање на SAP модули (пр: YTAD);
 • Пожелно е познавање на рачна и CNC обработка;
 • Напредно познавање на Microsoft Office Package;
 • Способност за решавање на технички проблеми и работа под притисок
 • Одлично познавање на Англиски јазик (говорење и пишување).

Активен до: 28.02.2024

Повеќе детали на следниот линк.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави