Инфо за Млади
183

КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА има потреба од  Техничар за Eлектро и Mашинско Oдржување 

КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА има потреба од
Техничар за Eлектро и Mашинско Oдржување  (Electro and Mechanical Maintenance Technician)
Работни задачи и одговорности:
 • Одржување и подобрување на опремата за производство;
 • Поправка и решавање на проблеми со производна опрема;
 • Вршeње на превентивно/предиктивно одржување;
 • Иницирање на нови проекти поврзани со намалување на времето на застој и подобрување на производството;
 • Одржување на редовна евиденција за извршената работа, евиденција на потрошените резервни делови и предлага нарачка на нови.
Образование, искуство, вештини:
 • ССС електро или машинска струка, ВСС Електро/Машинска струка ќе се смета за предност;
 • Најмалку 2 годишно работно искуство во оддржување на производствени машини;
 • Познавање на индустриска електроника
 • Искуство со PLC системи дијагностика на проблеми поврзани со нивно функционирање
 • Познавање на хидраулика и пневматика;
 • Читање и тумачење на електричните шеми
 • Вештина во користење на електричен и машински рачен алат;
 • Искуство во дијагностицирање на проблеми со индустриска опрема, замена на соодветни делови и нивно тестирање;
 • Познавање на Microsoft Office производи (Word, Excel, Power Point и E-Mail – Outlook) како и нумерички способности;
 • Одлично познавање на англиски јазик (чита, пишува, говори)
 • Подгтвеност за патување и подолг престој на обука во странство.
 • Позицијата подразбира работа во  3 смени!
Што обезбедуваме:
 • Конкурентни примања на македонскиот пазар;
 • Здраво и безбедно работно опкружување;
 • Приватно здравствено осигурување;
 • Сигурност на вработувањето;
 • Доследно почитување на прописите од областа на работните односи;
 • Можности за натамошно професионално усовршување и кариерен развој;
 • Обезбед.ен превоз и исхрана во фабричкиот ресторан.

Активен до: 22.08.2023

Повеќе детали на следниот линк.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави