Инфо за Млади
43

КОСТАЛ има потреба од Планер – Сектор Логистика

КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА има потреба од Планер за планирање и контрола на производството – Сектор Логистика.

Работни задачи и одговорности:
 • Подготвување на дневен и неделен план за производствените линии;
 • Дневно координирање со одделот за подготовка на производство и запознавање со дневниот и неделниот план за производство;
 • Координирање со одделот за продажба;
 • Обезбедување на тековна подготовка на производството и достапност на суровините  до  производните линнии, вклучуваќи  контролирање на производството;
 • Одржување на оптимално ниво на залихи за WIP и готови производи во однос на капацитетот на производната линија и планираната продажба;
 • Контролорот за планирање на производство директно му одговара на Менаџерот за логистика.
Образование, искуство, вештини:
 • ВСС – Логистика, Економија, ПМФ- Математика, Инженеринг, ИТ;
 • Познавање на MPS и RCCP;
 • Искуство во работа со SAP или други ERP/MRP софтвери ќе се смета за предност;
 • Напредно познавање на англиски јазик (чита, пишува, говори);
 • Напредно познавање на MS Office (Excel, Word, Access, e-mail); вклучувајќи ја и можноста за работа во (VBA);
 • Искуство во работа на B2B проекти и опкружување.
Што обезбедуваме:
 • Конкурентни примања на македонскиот пазар;
 • Здраво и безбедно работно опкружување;
 • Приватно здравствено осигурување;
 • Сигурност на вработувањето;
 • Доследно почитување на прописите од областа на работните односи;
 • Можности за натамошно професионално усовршување и кариерен развој;
 • Обезбеден превоз и исхрана во фабричкиот ресторан.

Активен до: 15.03.2024

Повеќе детали на следниот линк.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави