Инфо за Млади
281

Костал Груп има потреба од Процес инженер/Process Engineer

КОСТАЛ е денес еден од водечките добавувачи на сложени електронски и мехатронски производи за индустриски и автомобилски апликации. Вклучувајќи ја фабриката сместена во Охрид, КОСТАЛ е
КОСТАЛ МАКЕДОНИЈА има потреба од
Процес инженер/Process Engineer
Работни задачи и одговорности:
 • Одговорен за дизајнирање, спроведување, контрола и оптимизирање на индустрискиот процес за кој  е задолжен
 • Ја мониторира опремата, вклучително и нејзиното редовно тестирање и одржување;
 • Врши надзор над процесите и оптимизацијата на производната линија
 • Асистира во одлучувањето за набавка на нова опрема, машини и алати
 • Асистира при инсталирање на нова опрема
 • Врши постојана евалуација на опремата, алатите и машините, со цел одржување на ефикасноста и квалитетот на производниот процес
Образование, искуство, вештини:
 • ВСС од машинска струка
 • Најмалку 3-годишно искуство во производна средина, пожелно на работи и задачи како Процесен инженер
 • Работа со (SPC, ISHIKAWA, 5 Why, Six Sigma)
 • Познавање на OEE
 • Искуство со Cost reduction
 • Способност за  решавање на проблеми
 • Познавање на Microsoft Office производи (Word, Excel, Power Point и E-Mail – Outlook);
 • Познавање на AutoCAD или слични софтвери ке смета за предност
 • Одлично познавање на англиски јазик (чита, пишува, говори)
 • Спремност за патување и подолг престој на обука во странство
Ако сте заинтересирани да се приклучите на нашиот тим, Ве молиме испратете ја вашата лична биографија “CV” и мотивационо писмо на англиски јазик со известување за ” Процес инженер во производство (Process Engineer Manifacturing)”  преку полето Брза Апликација.
КОСТАЛ Македонија е работодавач кој нуди  еднакви можности, посветен на ангажирање на разновидна работна сила и одржување на инклузивна култура.
Ве молиме имајте предвид дека само избраните кандидати ќе бидат повикани на интервју.
Активен до:  17.07.2023

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави