Инфо за МладиИНФОРМИРАЈ СЕОХРИД СЕГА
516

ФОНДАЦИЈА МК2025: ОТВОРЕН ПОВИК ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА ДЕСЕТ СРЕДНОШКОЛЦИ „ТАЛЕНТИ ДЕНЕС – ЛИДЕРИ УТРЕ“

Фондацијата МК2025 преку Фондот за поддршка на талентирани средношколци „Таленти денес – лидери утре“ објавува повик за доделување на 10 стипендии на талентирани средношколци за тековната 2023/2024 година.

По успешноста на пилот-проектот за стипендии во 2019/2020 година, Фондацијата МК2025 обезбедува средства за финансиска поддршка на талентирани млади од Македонија. Преку овој фонд, и оваа година ќе стипендираме 10 млади таленти, а поддршката за секој стипендист изнесува 60.000 (шеесет илјади) МКД.

Рокот за аплицирање е отворен до 10.04.2023 година.

Повеќе информации за критериумите и начинот за аплицирање на следниот линк.

 

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави