МЦО ПРАЈТ
266

Е-Учество: Што е Национално Советодавно Тело за Младински Политики, неговата улога и надлежности?

 Во склоп на кампањата за Е-Учество, МЦО продолжува со детален осврт на Националното Советодавно Тело за Младински Политики кое е образложено во чл.14 и чл.15 при Законот за Младинско Учество и Младински Политики.
 Што претставува Национално Советодавно Тело за Младински Политики?
 Која е неговата улога?
 Кои се надлежности на Национално Советодавно Тело за Младински Политики?
„Инспирирај! Иницирај! Учествувај!“ е мотото под кое се води кампањата за Е-Младинско Учество на МЦО.
Тагови:

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави