ОХРИД СЕГА
180

Денови на Beach Film Festival во МЦО

Вчера беше свеченото отворање на 6-тото издание на БФФ на кое се проектираше филм кој е од македонска продукција и што е сниман токму во Охрид , “Преекспонирано” – првиот игран филм на режисерката Елеонора Венинова.
Фестивалот е во траење од  четири дена каде ќе има изложби на охридски уметници, бендови, но пред се филмови под ведро небо.
Денес, во 11ч, во МЦО, Beach Film Festival, организираше Masterclass  со режисерката Елеонора Венинова и продуцентот Гоце Кралевски, каде имавме можност одблиску да се запознаеме со нив и  нивната работа и да продискутираме за филмот.
Воедно, стана збор за самиот процес на снимање филм, предизвиците и чекорите.
Beach Film Festival вечерва продолжува во МЦО со бесплатни проекции на краткометражни филмови и Special Selection Program.
Ве очекуваме во дворот на МЦО под ведро небо!
Можно е да е слика од текст кој вели „cpeAa Wednesday 20 4eTBpToK 20:30Th Mk neToK o Things Unsaid Chill Beachside Damjana 22 Saturday Pole Mk Fucks Given Infinity 23 HeAeлa short 20:45 Grandpa Goes South DjKlara Future Dance 20:30 Something Sweet the adio Deeds Have Womar 6eHA: npeKy Hitz 21:00 Franky Stars и3лoж6a 20:30 Magnetic Beats World After Notes capaиwTe Beach FilmFestival 19-23 July, Ohrid Summer ternal Summer Donkey, over&I 20:30 Azuro Selection 21:30S” Selection poeKuиja 00 MHALKBANK INNO PHONOLUX“

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави