МЦО ПРАЈТ
265

Австрискиот претседател Александер Ван дер Белен со посета на Касарна

На 28 март во посета на КасарнаХаб беше австрискиот претседател Александер Ван дер Белен, заедно со министерската за правда.

 

Голема чест и задоволство беше за Младински Центар Охрид што имаше можност за размена на ставови и отворена дискусија на повеќе теми: интеграција во ЕУ, екологија, млади, иселување на младите.

Раководителот на МЦО Јован Цветкоски и младинскиот работник Иво Ристески дискутираа за тоа како високообразовниот кадар да се задржи во државата, како да се подобрат условите за работа на квалификуваните кадри,  а особено за феноменот „Одлив на мозици“ и како Австрија се справува со истиот.

 

Исто така се дискутираше и за тоа кои мерки се превземени во Австрија за поддршка на младинската работа и значењето на младинското учество.

 

 

Младите се иднината !

 

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави