Св. Климет Охридски – Патрон на Охрид

На ден 08 декември 2022 година, во чест на Св.Климент Охридски, патрон на градот Охрид се одржа пригодна свеченост на охридскиот плоштад.
Тимот на МЦО оддаде почит пред споменикот на Св. Климент Охридски. Писателската и научно-образовна дејност на Свети Климент Охридски е темелот на кој го базираме нашето духовно, културно и општествено постоење.
Нека ни е честит празникот и за многу години.

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави