ОбразованиеПрограмски активности
530

Кампања за борба против насилство врз жените и девојчињата

Преку едукација на младите до борба против насилство врз жените и девојчињата.

Во просториите на Младински Центар Охрид се реазлизраше работилница на тема “Стоп за насилство врз жените и девојчињата” на која учествуваа ученици од деветто одделение од нашето училиште со ученици од ОУ” Христо Узунов”, предводени од наставничката по граѓанско образование Јованка Анѓелкоска и наставничката по германски јазик Бојана Цветаноска Петреска.
Спојувајќи ги граѓанското образование и германски јазик, учениците имаа можност низ интересни активности да се приклучат кон кампањата 16 дена активизам за борба против насилство врз жените и девојчињата.
Учениците споделија мислење, развиваа критички ставови, дискутираа.
 На крај на креативен начин испратија моќни пораки за борба против насилството врз жените и девојчињата
 

Повеќе слични објави

Најпосетувани објави