Амбасада на САД во Северна Македонија: Повик за доделување на грантови за зачувување на културата

ИМЕ НА ПРОГРАМАТА:

Програма на Фондот за амбасадори на САД за доделување на грантови за зачувување на културата.

 

ИЗВОР НА ФИНАНСИРАЊЕ:

Амбасада на САД во Северна Македонија

 

КРАЕН РОК:

05 јануари 2023

 

ЦЕЛИ НА ПРОГРАМАТА:

Програмата AFCP грантови поддржува зачувување на археолошки локалитети, историски згради и споменици, музејски збирки и форми на традиционално културно изразување, како што се домородните јазици и занаети.

КОЈ МОЖЕ ДА АПЛИЦИРА:

  • Следниве организации имаат право да аплицираат:
  • Институција за високо образование од Северна Македонија
  • Непрофитни организации/невладини организации (НВО) од Северна Македонија
  • Јавен ентитет од Северна Македонија

БУЏЕТ:

Од 10.000 до 500.000 долари.

 

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ…

Извор: https://mk.usembassy.gov/education-culture/grants/

You might also like:
No results found.
Like this article? Share with your friends!

Read also: